GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Esports, Wii

Wii Sports, un nou concepte de videojoc

Afavoreix els valors positius de l'esport
By , on 20 de octubre de 2009
Wii Sports Resort ha triomfat a l'estiu

Wii Sports Resort ha triomfat a l'estiu

arició de la Nintendo Wii em va semblar en un principi un risc molt gran .No m’imaginava la gent davant de la televisió, en un espai reduït, movent el seu comandament. A més, el més probable era que ocupés els menjadors de les cases amb les disputes que suposa ocupar la televisió gran de la llar.

Tanmateix, el temps ha donat la raó a la consola ‘del moviment’. Entre tots els seus jocs m’agrada enaltir especialment Wii Sports, un videojoc que ha aconseguit segurament moltes més coses de les que pretenia. En primer lloc, fomenta el valor de l’esport i tots els conceptes positius que té al darrere com són la salut, l’esportivitat o l’esforç. En moltes ocasions, els videojocs d’esport es veuen enfosquits per qüestions que només fomenten la competitivitat i en ocasions la violència.

En aquest cas, el resultat és segurament molt més secundari donat que la diversió dels jugadors està molt per sobre d’això. Un sistema de joc senzill, atenent les normes de cada esport, i amb un impace visual molt alegre i positiu, contribueixen als valors esmentats.

A més, Wii Sports es podria dir que és un joc familiar. Són moltes les famílies on pares i fills s’han posat davant la televisió per a jugar-hi. Aquesta esdevé sense cap mena de dubte una gran oportunitat per als pares i mars d’educar en els valors positius de l’esport els seus fills. Competir sense pensar si guanyarem o no, simplement per diversió, també és important. A més, també és una bona ocasió d’inculcar l’esport com una pràctica saludable que cal fer molt més enllà de la Wii.

Un joc que fomenta l'esport

Un joc que fomenta l'esport

A la primera entrega de Wii Sports, on podíem jugar a esports com tenis, boxe, bitlles, golf y béisbol, aquest estiu va aparèixer un nou llençament amb Wii Sports Resort. Esports d’estiu com la moto aquàtica s’han sumat als anteriors per a aconseguir el mateix efecte, a més d’altres millores com el Wii Motion Plus, que encara fa més senzilla l’utilització del comandament.

Cal dir però que altres jocs de Wii no afavoreixen els mateixos valors que Wii Sports, per la qual cosa seria interessant que Nintendo fes una reflexió al voltant de les possibilitats educatives d’aquesta videoconsola tan particular i tan exitosa. Iniciatives com Wii Fit Plus, per exemple, o alstres videojocs d’esports, han de mantenir aquesta línia positiva que treballa conceptes com la salut, la cura del cos i la diversió.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Wii Sports, un nou concepte de videojoc”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio