GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Actualitat

Shigeru Miyamoto, Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats

És el pare de videojocs com ‘Super Mario Bros’, ‘Donkey Kong’ i ‘Zelda’
By , on 23 de maig de 2012

El Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats ha caigut per fi de la banda dels videojocs i és que després de dos anys consecutius quedant com a finalista Shigeru Miyamoto s’ha alçat amb el merescut premi. El japonès és el creador de sagues tan populars com ‘Mario Bros’, ‘Donkey Kong’ o ‘Zelda’.

Miyamoto és el creador del lampista més estimat

El pare de la consola Wii ha estat escollit davant els altres 21 candidats, entre els que es troba l’agència fotogràfica Magnum i el filòsof francès Edgar Morin. Actualment, ocupa és el director administratiu general de l’àrea d’entreteniment, anàlisi i desenvolupament de Nintendo. Un càrrec més que merescut per la persona que canvià per sempre la visió tradicional que es tenia dels videojocs gràcies a la Wii i aplicacions com el Wii Fit, que sortia del tòpic de que jugar a videojoc potenciava la obesitat infantil.

A partir d’aquest moment tota la família pot practicar l’esport que més li agrada des del saló de casa! Davant l’èxit de la iniciativa, els competidors directes de Nintendo: Sony i Microsoft; van haver d’adaptar els seus materials a la nova corrent, creant el mando Move i el sensor de moviments Kinect, respectivament. Però la tasca de Miyamoto no acaba aquí i és que les consoles portàtils Nintendo DS i 3DS també formen part de les seves creacions. No toca mai sostre aquest home?

Aquest guardó és especialment important perquè premia al creador d’un tipus de videojocs familiars i divertits, que valoren la justícia i l’honor per sobre de la violència que impregna molts dels jocs del sector. La seva major creació és Super Mario Bros, un videojoc que sortí al mercat l’any 1985, un moment en el que la industria de l’oci interactiu estava sortint d’una crisi bastant important. El lampista més estimat de tots els temps ja havia aparegut el 1981 al videojoc del Donkey Kong, però el seu salt a la popularitat arribà amb l’aparició en solitari.‘The legend of Zelda’ és també una altra de les seves grans fites amb més de 62 milions de còpies venudes.

La revista TIME ha escollit a Miyamoto com una de les persones més influents del món i entre altres guardons que ha aconseguit trobem el BAFTA britànic i la Legió d’Honor Francesa. El pròxim mes d’octubre, després de l’acte al teatre Campoamor d’Oviedo, el creatiu japonès podrà col•locar un nou premi a la prestatgeria de casa seva, un premi molt especial.

Imatge | lukas_75

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Shigeru Miyamoto, Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio