GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
aventures gràfiques, PC, Videojocs

Resident Evil 4, passaràs molta por

S'han eliminat elements gràfics de versions anteriors
By , on 8 de novembre de 2009
Acceptable per a PC però lluny de la millor versió

Acceptable per a PC però lluny de la millor versió

Parlar de Resident Evil és parlar de videojoc amb majúscules. Al costat de les sagues de Alone in the Dark i Silent Hill, és un dels màxims representants del gènere denominat ?’survival horror’, és a dir videojocs d’acció i aventura amb una certa ambientació de terror.

Però parlar concretament de Resident Evil 4 és parlar de polèmica. El títol de Capcom va ser presentat al març de 2005 com un producte exclusiu de l’extinta Game Cube, intentant dur-se clients de Sony, però les vendes van ser menors de les esperades i Capcom va trencar l’acord amb Nintendo i, al novembre 2007, es llançaria una versió de PS2 amb retocs tècnics optimitzats per a la consola de Sony.

Després, de la mà de Ubisoft va arribar una versió per a PC que agafa elements tant de la versió de Game Cube com de la de PS2, però que no arriba a estar a l’alçada.

Interpretem el paper de Leon S. Kennedy, al que se li ha encomanat la missió de localitzar a la filla del president, Ashley Graham, que ha estat segrestada. Les nostres perquisicions ens duran a un poble desolat de les zones rurals d’Espanya, on rebrem un comitè de benvinguda a força de vilatjans-zombies.

En aquest lliurament es torna a utilitzar la fórmula de Resident Evil en estat pur amb zombies perseguint-nos amb les seves torxes, pels erms de, suposadament, els llocs més recòndits de la península ibèrica.

El fet d’ambientar l’acció a Espanya és original dintre del món dels videojocs, encara que hem d’advertir-vos que qualsevol semblança amb els paratges espanyols és pura casualitat. Encara que haguem canviat el terreny de joc, la jugabilitat segueix sent la mateixa que ha abanderat a la franquícia durant els seus reeixits lliuraments.

El seu ús és bastant intuïtiu i no costa fer-se amb ell. En aquest lliurament se li ha donat major importància a la part d’acció, pel que ens trobarem suficient munició per a donar bon compte dels zombies, això sí, si ens quedem sense sempre podem intentar-lo a ganivetades.

En certs moments ens trobarem amb puzzles d’una dificultat no molt elevada, que ens durà a l’ús dels elements del nostre inventari. Com a ajuda comptem amb un potent mapa per a poder situar-nos perfectament. La varietat de monstres és bastant elevada i els seus dissenys són bastant originals, llàstima que aquest videojoc sigui fluix gràficament.

Tècnicament aquesta versió per a PC de Resident Evil 4 és una decepció tremenda, sobretot si has conegut la versió de Game Cube. Els PC són les màquines més versàtils tècnicament per la possibilitat d’anar actualitzant-les contínuament, per això resulta inconcebible que, en un joc de fa dos anys, s’hagin fet retallades gràfiques tan notables.

Ja a la versió de PS2, degut al fet que Resident Evil 4 va ser concebut per a Game Cube, va tenir certes retallades però és que encara s’han fet més. S’han eliminat els filtres, pel que l’aspecte és realment diferent a l’original, i s’han eliminat efectes com les boires, el que resta molt a l’ambientació del videojoc.

L’únic avantatge que presenta el PC és la possibilitat de canviar la resolució, però a l’augmentar-la es fan més paleses aquestes manques. Aquestes retallades no tenen cap tipus d’explicació, ja que qualsevol ordinador de gamma mitja avui dia té una capacitat major que la Game Cube. De fet s’ha llançat un ‘parche’ que realitza millores, perquè no ho han inclòs en el joc des del principi.

En l’aspecte sonor ens trobem amb uns efectes sonors correctes però amb un doblatge del tot estrany. El doblatge està en anglès per al protagonista (amb subtítols en castellà) i espanyol per a la resta de personatges, lògic ja que es desenvolupa a Espanya. El problema està que els habitants de l’Espanya profunda parlen amb un accent sud-americà sobtant.

Suposo que en altres països no serà un problema, però jugant a Espanya es perd un munt d’ambientació. Encara així l’apartat sonor és el més destacat de tota la tecnologia que acompanya a Resident Evil 4. El que s’ha dit, aquells que hagin jugat a anteriors versions els decebrà bastant, però si solament tens un PC i t’agraden els ‘survival horror’ és una excel·lent opció (amb descàrrega de pegat obligada), sempre sense oblidar que estem parlant d’un joc que té més de dos anys. A més el videojoc es troba a un preu molt popular que encara ha baixat més des del seu llençament.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Resident Evil 4, passaràs molta por”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio