GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
aventures gràfiques

Què és ‘Ingress’ de Google?

By , on 7 de febrer de 2013

A finals de l’any 2012, Google va llençar un nou videojoc, ‘Ingress’. El més curiós del cas és que és molt misteriós, perquè només s’hi pot jugar mitjançant invitació i l’acceptació pot trigar més d’un mes en realitzar-se. Ara per ara, Google no ha publicat el nombre de jugadors que hi ha, només es coneix que el 50% prové dels Estats Units i la resta del Regne Unit, Alemanya, França i Itàlia, principalment. En menor mesura, també hi ha jugadors a la Xina, Japó i altres punts de l’Àfrica.

Google no ha volgut explicar gaire el funcionament del videojoc, però se sap que és futurista i molt estrany. Consisteix en què un grup de científics descobreix una nova forma d’energia que es troba en alguns punts importants del planeta. Els humans es divideixen entre els Il•luminats, que volen treure beneficis d’aquesta energia, i la Resistència, que vol protegir aquesta energia dels homes. Els jugadors han de sortir al carrer amb el mòbil i obrir l’aplicació per buscar les diferents fonts d’energia. La idea és que vagin guanyant aliats per crear estratègies que els condueixin a objectes de valor i a les fonts d’energia.

Però una de les coses més interessants d’aquest videojoc és la geolocalització. Es juga mitjançant l’smartphone, ara per ara, descarregant una aplicació disponible només amb mòbils Android. L’empresa explota aquesta possibilitat tecnològica amb fins més aviat comercials. És un suport modern per la publicitat, algunes empreses ja han cedit la seva imatge per realitzar campanyes publicitàries mitjançant ‘Ingress’, però hi ha molt per fer i descobrir. Pot ser una bona oportunitat per petits comerços, per cedir els seus espais i la seva imatge per poder realitzar diferents accions del joc i fer publicitat. Les imatges que realitzin els jugadors, a més a més, serviran per acabar d’enriquir i ampliar el Google StreetView.

A més a més, cal destacar l’originalitat del joc en utilitzar l’anomenada ‘Realitat augmentada’. Consisteix en què l’espai on es produeixen els fets són reals, existeixen en un mapa físic de debò, al carrer i en punts destacats de les ciutats. Els llocs que ocupen els Il•luminats, la Resistència els intentarà recuperar després. Això sí, cal ser conscient que Google, amb la informació del GPS, pot conèixer en qualsevol moment la localització dels jugadors. És informació de gran utilitat per saber quines rutes a peu són les més freqüents, per exemple. Però el videojoc, també, serveix per dotar d’informació els monuments i tots els punts de la ciutat, més visitats per la majoria de la població. Mensualment es creen missions que els jugadors han de realitzar, de manera que no es coneix la durada del joc, és indefinida.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Què és ‘Ingress’ de Google?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio