GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
ps3

Play Station llançarà un sistema de ‘cloud gaming’

PlayStation Now permetrà jugar a qualsevol dispositiu Sony
By , on 9 de gener de 2014

L’empresa Sony havia guardat un As sota la màniga per a principis d’any, relacionat amb el món dels videojocs, i que faria públic al CES de 2014. La companyia ha anunciat la creació de la plataforma PlayStation Now, un servei de videojocs en el núvol (cloud gaming) permetrà jugar als títols del catàleg PlayStation en consoles, mòbils, ‘tablets’ i televisors intel•ligents. Aquest servei funciona gràcies a la tecnologia en el núvol de Gaikai, adquirida l’any passat pel gegant japonès.

El sistema de ‘cloud gaming’ funciona de forma similar a YouTube, ja que es tracta d’una transmissió d’imatges per ‘streaming’. El contingut no s’executa realment en la màquina en la qual es veu o es juga, sinó en una altra que pot estar a quilòmetres de distància ja que la imatge viatja per Internet fins a la pantalla d’un dispositiu, on l’usuari interactua i retorna la informació als servidors de Sony. Aquest sistema de joc al núvol permet al usuari disposar de múltiples plataformes sempre i quan tingui connectada una consola PlayStation.

Amb aquesta tecnologia no és necessari que el jugador tingui un dispositiu que sigui realment potent, pel que s’obre la porta a utilitzar els videojocs més capdavanters tècnicament en dispositius modestos. Sense anar més lluny, les demostracions d’aquest servei que s’estan fent en la fira de Las Vegas CES 2014 amb el videojoc ‘The Last Of Us’, un dels títols més exigents a nivell tècnic de PlayStation 3.
Una altra avantatge del nou sistema de joc anunciat per Sony és que no és necessari disposar d’una connexió a Internet d’alta velocitat, perquè la resposta entre l’acció del jugador -tocar la pantalla tàctil o un botó- i l’acció en el videojoc sigui instantània. En aquest sentit, la pròpia tecnologia de Gaikai o altres serveis com OnLive ja havien demostrat que és perfectament possible jugar a través del núvol disposant d’una connexió a Internet amb molt poca latència.

El servei anunciat per Sony per a PlayStation es llançarà en primer lloc a Estats Units en fase de proves, en primera lloc per PlayStation 3 i per a la nova PlayStation 4. A posteriori, també s’obrirà aquesta opció per a les consoles PlayStation Vita i els televisors d’última generació Sony Bravia. Els últims dispositius de la casa Sony que es sumaran al ‘cloud gaming’ seran els mòbils i tabletes, finalitzant així el procés per a poder jugar als títols per a PlayStation en qualsevol format i dispositiu Sony.
No obstant, la mala noticia per als aficionat als videojocs és que el llançament d’aquest servei a Europa encara no té un calendari fixat. Sobre aquest fet, l’empresa Sony ha justificat la manca de dates oficials al•legant que el mercat de la banda ampla en el vell continent és més complex que als Estats Units i per això s’haurà analitzar quins territoris estan preparats perquè PlayStation Now funcioni correctament.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Play Station llançarà un sistema de ‘cloud gaming’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio