GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Especials, General

Obrint-nos pas en el poker virtual

Aprendre a jugar a l'esport rei d'apostes amb cartes és molt més senzill del que sembla si tenim temps per dedicar-li
By , on 25 de desembre de 2010

Els jocs de poker online son cada dia més populars al nostre país, després d’haver triomfat fa anys a arreu del món. Certament, son un autèntic esport de masses als Estats Units, on milions d’usuaris es connecten diàriament a múltiples servidors per posar en joc les seves fitxes i intentar guanyar uns quants dòlars (o molts) a la vegada que gaudeixen de l’emoció d’un joc realment addictiu.

Jugar en familia o a internet, la pràctica és molt important per crèixer en el póker

Tanmateix, el póker és un joc que requereix fonamentalment, molta intuïció, capacitat estratègica i moltíssimes hores de pràctica. La part negativa d’això és que no tothom pot dedicar-hi tots aquests esforços per aconseguir ser un bon jugador amb el temps, però la part positiva és que qualsevol persona, si s’hi dedica amb ganes, pot arribar a dominar el joc de les cartes per excel·lència i fer-ne de la seva pràctica quelcom més que un divertiment qualsevol.

Nosaltres volem acostar-te avui alguns dels secrets bàsics que han permés crèixer en el póker a molts grans jugadors i intentar reunir les pràctiques que tots hauríem de dur a terme si volem algun dia ser com ells. Així doncs, comencem a descarregar poker a través d’alguna de les moltes plataformes que podem trobar a la xarxa i a anar posant en pràctica aquests coneixements. Passar de ser “rookie” a expert jugador pot significar qüestió de dies a fons navegant pels taulells de joc online i estar molt atent a com posar en pràctica els coneixements que tot as de les cartes ha de tenir.

La primera norma que possiblement tot jugador aprèn (sigui en un casino real o en alguna sala virtual) és que s’ha de mantenir la calma en tot moment per poder actuar de la millor manera. De fet és fàcil que per les característiques que envolten aquest joc (el glamour, la diversió pròpia del joc, l’atracció pels diners, la beguda, etc.) poguèssim caure en un estat d’excés d’excitació i intranquilitat que al cap i a la fi només faria que perjudicar-nos. Per això, és convenient que sobretot mantinguem sempre la paciència i la sang freda per pensar tots els nostres moviments amb exactitud i podent ser el màxim analítics que poguem. Sovint es mitifica el jugador estrella de póker com algú impulsiu, que es deixa guiar per un instint quasi innat que li apareix de cop per actuar amb genialitat i guanyar-ho tot. Res més lluny de la realitat: el bon jugador és aquell que contínuament valora bé i amb cert temps de pausa on està, com és la millor manera de continuar i a on li duran les seves decisions. És inreïblement fàcil, doncs, deixar-nos seduir pels diners o encegar per l’emoció del moment i donar pasos en fals per no haver reflexionat prou. Per tant, cal que tinguem clar el valor d’allò que ens juguem a cada moment. Però no per espantar-nos i dubtar a l’hora d’actuar, sinó per poder gaudir de la tranquil·litat de saber que estem atents a cada decisió i valorem el pes d’aquestes.

Un altre bona decisió per als que comencin és sens dubte aprendre amb molta pràctica en les partides “free roll”. Aquests modes de joc gratuïts que ofereixen la majoria de servidors online de póker permetran al jugador novell, estrenar-se en el món de les cartes deixant de banda el risc que suposa estar apostant els seus diners. A més, el gran avantatge és que la majoria de companyies no es limiten a deixar provar el joc a l’usuari sense més, sinó que aquest (tot i no haver invertit ni un sol euro per entrar a la partida) si ho fa bé podrà optar a guanyar premis en metàl·lic. Així doncs, resulta ideal per començar a sentir l’emoció de estar lluitant contra altra gent per endur-se algun guardó, però alliberat de la pressió que imposen els diners que un posa en joc d’entrada i que sempre poden ser perduts. Tanmateix, aquest és un modus de joc només recomenable als que s’inicien, i quan ja agafem pràctica en el joc és convenient que comencem a introduir-nos en els taulells comúns decidint nosaltres mateixos quans diners estem disposats a arriscar. Això és fonamental perquè, tot i optar a petits premis en el “free roll”, aquests no seran mai tan atractius com els de les sales amb diners reals. A més, hem de tenir en compte que la contrapartida que poden generar els salons gratuïts és que ens poden “malacostumar” a no patir pels diners i quan fem el salt a l’aposta real no controlar massa el valor de què estem posant en joc. Per això és important que sempre fem un progrés en el món del póker gradual. Mai és bo que passem de fer quatre sessions en “free roll” i de seguida ens llancem com a bojos a apostar centenars d’euros per partida en taules reals. Les presses són males conselleres sempre.

L'objectiu del joc és, al cap i a la fi, fer-se amb totes les fitxes de la taula

L’altre qüestió important, també relacionat amb la paciència, és que cal deixar temps al cervell per anar assimilant el màxim de coneixement sobre el póker que poguem. És habitual que els nous usuaris vulguin posar en pràctica de seguida i a la valenta qualsevol nou “truc” que hagin escoltat de boca d’algun expert o llegit per Internet. El més recomanable és que, si volem animar-nos de seguida a provar aquestes tècniques, sigui en un partida “free roll” i que es tingui consciència de les pròpies possibilitats de cadascú. En qualsevol cas, el millor és submergir-se al màxim en els coneixements de la matèria: normes bàsiques, aprenentatge de les cartes, veure partides professionals, estudiar els tipus de moviments i conseqüències possibles, etc. I no cal trencar-se molt el cap per accedir a grans quantitats d’informació sobre el póker, ja que les mateixes cases d’aposta online compten amb seccions dedicades a explicar al detall la manera com funciona el joc, tutorials per aprendre a moure ràpidament i consells de tot tipus.

A més, cal tenir en compte que el póker és un esport que s’ha popularitzat tant i que es practica des de fa tant que ha creat un llenguatge propi per anomenar la gran quantitat de conceptes que hi tenen relació i que podríem dir que han nascut amb ell. Aquest dialecte de joc universal, tot i que pot semblar-nos farragós d’estudiar al principi, resultarà imprescindible a la llarga. Tant per posar-nos al mateix nivell que la resta d’usuaris als que ens podem enfrontar, com per captar l’essència de les jugades de la millor i mes ràpida manera possible, és de rigor que el més aviat possible dominem termes com “full”, “flop”, “gut shot”, “hole cards”, “rag” i molts d’altres manllevats la majoria de l’anglès.

Després d’aquestes nocions bàsiques, el que recomanem és visitar altres pàgines a Internet que ens informin sobre estratègies concretes de póker. En qualsevol cercador, introduint aquestes paraules, trobarem desenes de pàgines i fòrums interessantíssims que ens faran el camí molt més planer. Citar-ne aquí algunes no és el nostre objectiu, ja que seria poc més que un exemple ínfim de la gran quantitat d’entrades existents. Des de tècniques dedicades a quina és la millor manera de començar i les cartes que hem de tirar depenent de la nostra mà, fins a combinacions de cartes que tenen les màximes possibilitats en cada moment. Les variables són incomptables, generant gran quantitat de dades i “literatura pokeril” que ens serà de gran ajuda.

Així doncs, s’ha de recordar que el temps és el gran determinant en el póker i que tots podem (dedicant-nos-hi) ser uns asos de les cartes si sabem jugar bé la mà que ens ha tocat.

Fotos: Artfulblogger i Danielle Delaney

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Obrint-nos pas en el poker virtual”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio