GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Actualitat

Nintendo posa punt i final a Wii U

La companyia no fabricarà nous components per a la consola
By , on 30 de març de 2016

El gegant japonès dels videojocs Nintendo deixarà de fabricar la seva consola de sobretaula Wii U després que les escasses vendes registrades fins a desembre de 2015 motivessin a la companyia a centrar-se en un nou producte, la NX, segons va avançar el diari Nikkei. De moment, Nintendo llançarà nous jocs per a la consola Wii U però la producció de components per a fabricar noves unitats ja ha estat aturada.

La consola Wii U, que va debutar en 2012, va vendre 12,6 milions d’unitats fins a desembre de l’any passat, en comparació dels 101 milions d’unitats comercialitzades de la seva predecessora, la Wii. Les xifres donen suport a Nintendo, ja que fins a desembre de 2015 les vendes de títols nous per a aquesta consola aconseguien els 1,38 milions de còpies, i de la Wii 12,67 milions.

Un dels motius que han portat a Nintendo a prendre aquesta decisió és la falta de jocs desenvolupats per Wii U. El comandament de la consola inclou una pantalla de cristall líquid que permet als usuaris utilitzar dos monitors per jugar. Aquesta particularitat afegeix, no obstant això, dificultat a l’hora de crear jocs, per la qual cosa ha derivat en que no hi ha una gran varietat de jocs adaptats per a aquesta consola i els llançaments són escassos.

La producció d’alguns components per Wii U ja s’ha suspès, segons va indicar un proveïdor al diari nipó, encara que Nintendo continuarà desenvolupant jocs per a la consola de moment. A més, grans competidors com com PlayStation 4 de Sony han llançat, per contra, grans títols durant 2015, la qual cosa ha permès mantenir unes fortes vendes que només entre octubre i desembre del passat any es van incrementar en un 10,5%.

Encara que l’habitual és que els fabricants de consoles perllonguin la producció de models anteriors quan llancen un nou producte, com és el cas de la nova consola NX de la companyia japonesa, Nintendo podria haver decidit centrar els seus recursos en el nou producte per minimitzar riscos. I és que el llançament de NX podria portar amb si un major descens de vendes de Wii U que podria llastrar encara més les baixes quotes de facturació de la companyia amb base a Kyoto.

Malgrat les bones xifres de la portàtil Nintendo 3DS fins ara, que han ajudat a millorar els comptes de Nintendo, l’empresa preveu que les seves vendes caiguin un 24 % durant l’any fiscal de 2015 (que a Japó finalitza el 31 de març).

Imatge: Alan Klim

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nintendo posa punt i final a Wii U”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio