GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Especials, Nintendo DS

Nintendo 3DS porta les tres dimensions a la petita pantalla

La nova consola portàtil sortirà a la venta a Espanya el 25 de març a un preu aproximat de 250 euros
By , on 28 de gener de 2011

La indústria dels videojocs segueix el seu particular torneig de poker etern en el qual les grans companyies van rendibilitzant al màxim les seves mans, guardant amb zel qualsevol indici dels seus moviments propers. La batalla és acarnissada, però això no fa més que afavorir el progrés i a l’usuari final, que veu meravellat com dia a dia es presenten propostes més innovadores i capaces de donar girs copernicans a aquesta gran partida. La que en aquesta ocasió ha mostrat completament les seves cartes, en una demostració de poder de lideratge, ha estat Nintendo. I ho ha fet amb una combinació guanyadora: el seu as en portàtil (la DS), la tecnologia de moda (les tres dimensions) i un disseny immillorable (segell de la casa). El resultat és la Nintendo 3DS, i es podrà trobar a qualsevol botiga espanyola a partir del 25 de març (un mes després que al Japó) per uns 250 euros.

La nova Nintendo 3DS serà capaç de moure imatges en tres dimensions

Sens dubte el gran al·licient de la nova consola portàtil 3DS és el fet que incorpori una pantalla capaç de reproduir imatges en tres dimensions sense necessitat d’utilitzar ulleres dedicades, quelcom únic en el mercat ara mateix (més encara en el dels videojocs). Així doncs, Nintendo torna a posicionar-se com una firma pionera, apostant per la innovació i per revolucionar el mercat buscant noves vies perquè l’usuari experimenti l’entreteniment. Precisament és la interacció del jugador amb la màquina el punt en el que la marca japonesa es va centrar amb la Wii, marcant un abans i un després en la història dels videojocs. El sistema de reconeixement de moviments de la seva consola de sobretaula va permetre que tots ens alliberéssim en part del clàssic comandament tipus pad, i experimentéssim una manera diferent de relacionar-nos amb la pantalla. I com tots sabem, el relat ha continuat amb Microsoft i Sony rendint-se a l’evidència i desenvolupant els seus propis sistemes de control per moviment, el Kinect i el Move respectivament. Èxits a part, xifres de vendes, i dades quantitatives varies, està clar que Nintendo fa temps que traça autopistes en aquesta indústria que la resta de competidors segueixen posteriorment. I no hem d’oblidar que podríem dir que ells van ser els pares dels jocs electrònics.

Centrant-nos en el producte que ara és noticia, després de la presentació oficial que el gegant del videojoc va fer a Amsterdam fa uns dies, cal dir que no només del 3D viu l’enginy. De fet, afegeix suficients atractius i novetats com per repetir l’èxit que ja va aconseguir la primera DS o anant més lluny la llegendària Gameboy. Les paraules de Satoru Shibata, president de la firma al vell continent són prou contundents: “No és una altra consola, és la consola que inicia una nova era de l’entreteniment: la del 3D”. I l’acte es va celebrar en el mateix nivell de “cerimoniositat”: els prototips de les màquines estaven aferrades a mobles i els periodistes no podien prendre fotografies de les pantalles en 3D. Va ser, doncs, la presentació d’un secret que ja és oficial. El de la clau a un nou concepte d’entreteniment portàtil i visual.

D’altra banda, la nova 3DS explota el poder del tridimensional no només en la pantalla, sinó també en la captació de les imatges, ja que inclou una càmera de fotos tridimensional (i una segona de normal). L’efecte 3D de la pantalla, a més, es pot regular i fins i tot suprimir, de manera que els jugadors que no s’acostumin del tot al efecte de relleu puguin gaudir en certs moments de la visió clàssica bidimensional.

Interessant és també saber que la pantalla serà més gran que la de la màquina actual DS, evidentment perquè l’efecte del 3D sigui major, i que gaudirà de connexió a Internet WiFi (amb detalls complementaris com un pilot extern que s’il·luminarà quan capti una xarxa inal·làmbrica disponible). Certament la nova màquina millora substancialment en connectivitat i accés, també a través del software. El codi registrat en una sola vegada serà suficient per connectar-se amb d’altres jugadors. Una de les apostes de Nintendo, per exemple, serà el Street Pass, que consisteix fonamentalment en un fàcil intercanviador d’arxius i continguts, allà on estiguem. Això obre la porta a una nova generació que reinterpretarà la clàssica activitat juvenil d’intercanvi de cromos. També s’afegeix un nou botó, i un comandament més precís que, entre moltes habilitats, permetrà moure la càmera.

I és que tal i com va anunciar Shibata, la consola pretén ser molt més que una màquina de jugar (equiparant-se al concepte modern de videojoc que predica per exemple l’iPhone). Nintendo somia en que sigui un aparell que es dugui a tot arreu. Per això incorpora dues càmeres de fotos, compta amb una connectivitat ampliada, així com l’accés a xarxes socials i a continguts multimèdia. Una prova d’això és que l’empresa nipona ha arribat a un acord amb EuroSport per servir continguts, i que properament ho faran amb la cadena de televisió Sky. Altres aventures audiovisuals, com films animats de renom, podran estar implicats amb la nova 3DS.

Està clar que per molta potència tecnològica i voluntat d’interacció amb altres esferes del digital que tingui el nou aparell de Nintendo, el més important a l’hora de jutjar la competència d’una consola són els seus videojocs. I és que sense una bona col·lecció de títols que recolzin aquesta intrèpida aposta de hardware 3D la cosa no aniria més enllà de la presentació oficial. En aquest sentit, Ubisoft va ser present també per anunciar el seu catàleg de títols que ja sortiran preparats per aquesta consola. Entre ells, trobem Erayman, Tom Clancy, Shadow Wars, Asphalt, Dinosaurs, Rabbids i Driver Renegade. El president de la companyia va reconèixer que està apassionat amb la idea de la tridimensionalitat en els jocs i que fa temps que van crear un equip dedicat a treballar en aquest concepte de jocs.

Un altre gran estudi que ha donat el seu suport manifest al 3D portàtil és Konami, amb imatges del que serà jugar al Pro Evolution Soccer (PES) amb la profunditat d’aquesta espectacular tecnologia. Els jocs de futbol sens dubte són alguns dels que més suc podran treure de la tercera dimensió que s’afegeix. Tot i així, s’espera que en un futur no molt llunyà puguin aprofitar-ho gèneres de tot tipus: des dels simuladors de cotxes fins a les aventures gràfiques. I encara que hi ha formats més propensos a beneficiar-se’n que d’altres, no és descabellat imaginar-se descarregar poker i fer unes partides de cartes amb contrincants quasi reals. Nintendogs, el joc de cria de mascotes de gos i gats també afegirà capacitats en 3D.

El cost de la 3DS, com anunciàvem al principi, rondarà els 250 euros (força més cara que l’actual Nintendo DS). Tanmateix, no hi ha fixat un preu de venta al públic oficial. La marca espera vendre un milió i mig de màquines en el primer mes a Japó. I en els següents mesos, arrel de la sortida a Europa i els Estats Units, volen arribar als quatre milions en total. Sens dubte, l’èxit sembla assegurat, encara que tot dependrà de les expectatives reals del públic i del preu al que s’acabi fixant.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nintendo 3DS porta les tres dimensions a la petita pantalla”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio