GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Consells, General

Minecraft amplia els límits de la nostra imaginació

Aquest títol indie està triomfant a tot el món alhora que ha aconseguit revolucionar els jocs tipus "sandbox"
By , on 24 de març de 2011

Molts de vosaltres ja haureu sentit a parlar del títol que més polseguera està aixecant en els darrers mesos entre els amants dels videojocs indie: Minecraft. Tanmateix, precisament perquè encara el podem enmarcar dins dels circuits menys comercials i perquè encara es troba en fase de desenvolupament, el seu nom encara no ha arribat a les orelles de tots els jugadors habituals. Però els que l’han probat asseguren haver viscut una especie d’epifania, quedant per sempre més enganxats a l’univers infinit que proposa Minecraft. I és que conec molts internautes que han deixat a mitges jocs de poker online per introduir-se de ple a les seves adictives pantalles.

Un dels universos creats per algun dels fidels usuaris de Minecraft

La veritat és que aquest títol per ordinador, desenvolupat per la ment creativa de Markus Persson, ha aconseguit guanyar-se els elogis de la crítica de mig món, fins i tot de la més experta. Perquè us feu una idea del seu èxit només cal saber que Peter Moulynex, una de les figures més importants del món dels videojocs, ha declarat recentment que Minecraft és el millor al que ha jugat en la darrera decada. Poca cosa!


Certament aquest joc té “alguna cosa” que és difícil d’explicar, però que li dóna aquest caràcter únic que ha conseguit ecnisar a tanta gent d’arreu del món. Està clar que no és perfecte (només cal adonar-se del seu pobre apartat gràfic), i intuïm que gran part del seu impacte l’aconsegueix per la llibertat que presenta per dissenyar i construir qualsevol cosa que se’ns passi pel cap. També ha enamorat a molts la seva estètica “retro”, amb clara influencia del pixel-art, i la dinàmica de construcció al pur estil LEGO. Tot això és clarament el que ha despertat la nostalgia dels que hem crescut somiant a crear mons impossibles dominats per criatures encara més poc probables, encaixant consecutivament peces geomètriques de plàstic.

Però… de què es tracta exactament Minecraft? Doncs, tècnicament estem parlant d’un videojoc tipus “sandbox”, en el qual els jugadors poden realitzar construccions en un món 3D compost de cubs, a l’estil retro. Minecraft troba les seves arrels en jocs com Dwarf Fortress, Dungeon Keeper i, especialment, Infiniminer. Ara mateix, el joc té dues variants, Beta i Classic, ambdós amb modes d’un jugador i multijugador. La manera clàssic incorpora únicament la dinàmica de construcció, amb blocs il·limitats, mentre que la versió Beta és la completa, en la qual hem de sobreviure tenint la necessitat de construir eines, etc (una mica a l’estil Age of Empires).

Unes característiques que a priori, doncs, no semblen massa revolucionàries, però que tanmateix exploren noves vies d’interacció entre l’usuari i el jugador que li donen un caràcter marcadament propi. I és que Minecraft és molt més que cubs. Sí que començarem en un món gairebé infinit, sent poc més que un avatar quadriculat. Comptarem també amb una braç toscament tallat i pixelat que farem servir per furgar qualsevol dels blocs que componen el paisatge, i extreure així un petit cub que passarà al nostre inventari. Aquests cubs, que poden ser de diversos materials, són els que emprarem per crear tot un món al nostre voltant. A partir de fusta obtindrem pals, dels pals pics, pales i aixades, que de fusta passaran a ser posteriorment de pedra, de ferro, d’or, de diamant. N’hi ha prou un sol bloc per donar lloc a tot el desenvolupament posterior del joc. A Minecraft hi ha també cicles dia-nit, i el que durant les hores de llum és un paisatge bucòlic i acollidor de nit es convertirà en un fosc escenari poblat d’estranys monstres que poden posar-nos en més d’un compromís. Només faltaria poder plantar-nos en una partida de poker online sense diners per sentir-nos com al Second Life jugat. Vaja, una història tan amplia i lliure com complexa i definida es pot acabar convertint. Haureu d’adentrar-vos vosaltres al seu univers per saber-ne més.

De totes maneres, volem ser prudents i no ens deixarem perdre per la minecraftmania que sembla que ha esclatat a tot el món, ja que tot i que creiem en l’enorme poder revolucionari del títol, també cal reconèixer que ara mateix encara està en fase beta. Per aquest motiu, hauriem d’esperar a poder provar la versió definitiva i que estiguin implementades les excepcionals millores que promet Persson per poder valorar amb justicia les seves bondats. De totes maneres, cal reconèixer que estem davant d’un dels millors jocs independents dels darrers anys, que obren un nou camí de possibilitats que la indústria hauria de saber aprofitar.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Minecraft amplia els límits de la nostra imaginació”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio