GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Videojocs

Les protagonistes femenines més destacades al món dels videojocs

Les heroïnes també protagonitzen títols i sagues
By , on 8 de març de 2017

El masclisme en el món dels videojocs encara està present avui en dia. Tot i els esforços per oferir al públic histories protagonitzades per dones no hipersexualitzades, que no llueixen atributs exagerats o vestimentes ridícules per complaure als jugadors homes amb el seu ‘fanservice’; encara hi ha reticències entre el públic masculí per dur a una heroïna i per part d’algunes companyies a canviar el rol i l’aparença dels personatges femenins.

Una de les darreres queixes més sonades dins la comunitat ‘gamer’ ha estat Aloy, la protagonista del nou títol ‘Horizon: Zero Dawn’, una jove caçadora que ha de sobreviure a un món hostil. Una minoria de jugadors han lamentat poder canviar el sexe del protagonista com ho fan altres títols, havent de dirigir obligatòriament a una dona; i criticant que es parli d’Aloy com una icona del feminisme. No obstant això, el sexisme al món dels videojocs s’ha fet palès quan han criticat disseny del personatge.

Amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora (8 de març) de teló de fons, hem volgut fer una recopilació –que no un rànquing– de els protagonistes femenines més destacades del món dels videojocs; mostrant que dur una dona com a heroïna en un videojoc no és cap problema per gaudir d’un bon títol:

  • Aloy de ‘Horizon: Zero Down’: Aloy és una caçadora amb un maneig excel•lent de l’arc que està completament marginada dins d’una societat tribal; però això no impedirà que l’heroïna s’embarqui en una aventura a la recerca del seu destí, mentre un passat fosc surt a relluir. La protagonista és ben capaç d’ensortir-se’n ella sola gràcies a la seva força de voluntat i el seu caràcter; lluitant contra els robots i superant tots els obstacles.
  • Lara Croft de ‘Tomb Raider’: Croft és potser l’heroïna més popular del món dels videojocs, essent un personatge femení fort, lluitador i capaç de protagonitzar una saga completa. Al llarg dels títols, Lara Croft ha mostrat també una part vulnerable, inexperta i amb molts dubtes; donant una dimensió molt més humana al personatge. Si bé podríem criticar l’aparença sexualitzada al seu primer títol; a ‘Rise of the Tomb Raider’ veiem que s’ha optat per fer destacar el seu caràcter i habilitats abans que la seva bellesa.
  • Samus Aran de ‘Metroid’: Una de les primeres heroïnes al món dels videojocs és Samus Aran, del joc ‘Metroid’ (1986); quelcom molt transgressor en aquella època. La particularitat del joc és que no es revelava la identitat del personatge fins que els jugadors no es passaven el joc, ja que el ‘ninot’ sempre portava un ‘look’ futurista. Samus va aconseguir l’aprovació dels jugadors en una indústria molt masclista i va mostrar que una dona també pot ser una excel•lent protagonista, essent encara l’heroïna preferida de molts ‘gamers’ de la vella escola.
  • Jill Valentine de ‘Resident Evil’: L’agent Valentine és un dels personatges principals de la saga ‘Resident Evil’, una de les més famoses del gènere. Una vegada més, ens trobem amb un personatge fort, carismàtic, amb iniciativa pròpia que aconsegueix tirar endavant a pesar de totes les dificultats i obstacles que trobi pel camí. Un membre extremadament útil de l’equip protagonista gràcies a les seves habilitats i coneixements; que fa molt més que esperar a que els homes resolguin la situació.
  • Ellie de ‘The Last of Us’: Ellie és un personatge amb el qual qualsevol es pot sentir identificat per la capacitat que té per transmetre emocions. A pesar de no tindre una preparació de combat com la resta d’heroïnes que hem vist, Ellie és capaç de lluitar per defensar-se i ajudar a en Joel; formant un tàndem estrany però molt ben avingut. L’adolescent Ellie no busca agradar a la vista als jugadors, no llueix uns atributs exagerats en una adolescent ni vesteix de forma provocativa; ella és una protagonista i companya.
  • Evie Frye de ‘Assassin’s Creed Syndicate’: La saga de videojocs sempre ha comptat amb un personatge masculí com a protagonista, un assassí fort i valent; tot i que en alguns títols sí s’ha pogut jugar amb una dona com a protagonista. No obstant això, al títol ‘Assassin’s Creed Syndicate’ es va voler trencar amb aquesta tònica. Els jugadors poden controlar a Evie Frye, una assasina que destaca per ser calculadora, tàctica i d’una gran empatia; una lluitadora nata amb bones dots per a la planificació.
  • Faith de ‘Mirror’s Edge’: La protagonista d’aquesta saga és Faith, una incansable, àgil, intel•ligent i tot un as en el parkour. La funció de Faith és superar tots i cadascun dels obstacles que es posen en el seu camí per transmetre missatges i informació en una societat sota un règim dictatorial on la comunicació està controlada fins a nivells molt extrems; mostrant-se com una protagonista lluitadora, valenta i compromesa. A ‘Cataclyst’, es pot seguir l’evolució de Faith des de nena i fins que esdevé en una heroína.

Imatge: Néstor Carvajal

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les protagonistes femenines més destacades al món dels videojocs”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio