GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Actualitat

La industria dels videojocs guanya un 8,7% més a Espanya al 2015

Les apps de jocs, la gran bassa del mercat
By , on 23 de maig de 2016

videojocs

La industria dels videojocs han facturat 1.083 milions d’euros a Espanya durant aquest 2015, una dada positiva que mostra un increment del 8,7% en les vendes respecte a dades de l’any anterior, quan van aconseguir els 996 milions. La venda física comporta la major part de la facturació, uns 791 milions d’euros; mentre que l’online arriba als 292 milions d’euros, un 21% més que l’any anterior.

La venda de videojocs en format físic a Espanya ha aconseguit una xifra lleugerament superior a les dades del 2014, quan les vendes es van situar en 755 milions. En conjunt, el sector del videojoc a Espanya incrementa el seu nivell de vendes i manté la tendència positiva iniciada l’any passat, segons les dades publicades per l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) i facilitats per Gfk, que han compartit a través d’un comunicat.

Els espanyols van gastar el passat any 334 milions d’euros en la compra de consoles i maquinari per jugar a videojocs, el que suposa una despesa d’un 11,2% més que en 2014, més uns 104 milions d’euros en perifèrics, un 15,4% més que en l’anterior exercici. Per la seva banda, les vendes físiques de programari en 2015 es van situar en 352 milions d’euros, la qual cosa suposa un mínim descens del 3,3%.

Tenint en compte el nombre d’unitats venudes pel canal físic, el maquinari augmenta un 7% amb consoles comercialitzades en 2015, mentre que el programari experimenta un lleuger descens del 8,8%, encara que es compensa per l’augment de les vendes dels jocs en format digital. D’altra banda, l’estudi sobre la industria del videojoc revela que la venda de perifèrics i accessoris va augmentar un 9,2% pel que fa a les unitats venudes en 2014.

Segons les dades, el consum online de videojocs en 2015 va ser de 292 milions d’euros, entre apps (dispositius mòbils) i la resta de plataformes online. Val a destacar que els videojocs mòbils representen un valor en alça de 123 milions d’euros, mentre que valor de la resta de plataformes va ser de 169 milions d’euros. Així doncs, el negoci online va moure un 21% més de beneficis a Espanya durant l’any 2015.

Les consoles i els jocs preferits

Les consoles de nova generació (PS4, Xbox One i la tocada de mort Wii U) segueixen consolidant-se al mercat, la qual cosa ha permès que el segment de consoles de sobretaula experimenti un creixement durant 2015 en unitats (un 9% més) i representin uns 278 milions d’euros (14% més) de volum de negoci. Per la seva banda, el segment de portàtils per a ‘gamers’ experimenta un increment del 2,2% en unitats venudes encara que descendeix en valor (56 milions d’euros menys).

En quant a jocs per plataforma, s’ha mantingut l’increment en el nombre de jocs venuts para PS4 (109%) i Xbox One (56%), així com per a la consola de Nintendo WII U (28%). En el rànquing global, PS4 va liderar en les vendes de programari, tant en unitats venudes com en valor. Els jocs tradicionals segueixen sent els líders del mercat i suposen el 67% de totes les unitats venudes.

Imatge: geralt

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La industria dels videojocs guanya un 8,7% més a Espanya al 2015”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio