GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Videojocs

La indústria dels videojocs factura un 7% menys que l’any anterior

Els jocs constitueixen el 50% del negoci
By , on 27 de març de 2014

El consum en el sector dels videojocs a Espanya va aconseguir en 2013 la xifra de 762 milions d’euros en vendes. Tanmateix, les dades d’aquest 2013 marquen un descens del 7% pel que fa a les vendes de l’any anterior, en el qual es van generar 822 milions d’euros. La meitat del que va facturar aquesta indústria correspon a les vendes de jocs, però només ha experimentat un lleuger descens.

Per segments, la venda de programari va generar 401 milions d’euros, mentre que de maquinari 275 milions d’euros i 86 milions d’euros en el cas dels accessoris i perifèrics. Des de l’Associació Espanyola de Distribuïdors i Editors de Programari d’Entreteniment (Adese) s’apunta a que “si bé és un volum de consum menor, el sector ha aconseguit esmorteir la caiguda respecte als dos últims anys anteriors gairebé en la meitat”.

Segons les dades d’Adese, el programari va representar el 50% de totes les vendes i va experimentar el menor descens enfront de l’any anterior, mentre que el valor del maquinari va minvar en un 8% malgrat ser l’any en el qual s’ha inaugurat la nova generació de consoles, amb la PlayStation 4 i Xbox One com a principals protagonistes.

Sobre aquesta situació, els responsables del sector a Espanya expliquen que “l’impacte de la renovació del parc de consoles encara no ha tingut incidència al mercat, però és de preveure que al llarg del 2014 aquesta tendència canviï”. Per tant, des del sector dels videojocs s’espera que durant aquest 2014 s’incrementin les vendes de consoles, especialment per l’augment dels títols disponibles per a les màquines d’última generació.

En la mateixa línia, les consoles portàtils han sigut les que han registrat un major descens tant en valor com en nombre d’unitats; fet que des d’Adese senyalen com a causa plausible l’escàs catàleg de producte llançat el passat any, que no ajuda a fer que els jugadors comprin noves màquines. No obstant això, en quant als jocs, disponibles la distribució està marcada per l’increment en les vendes de de jocs per a PS Vita i l’”exponencial creixement” de Wii U i 3DS.

Un altre dels aspectes que destaca l’informe sobre el sector dels videojocs durant el 2013 a Espanya és la tipologia dels títols que s’han llançat al mercat. Així doncs, els jocs tradicionals continuen liderant les vendes i suposen el 87,7% de totes les unitats venudes. Tanmateix, són els jocs d’acció i aventura gràfica els que registren més èxit, amb llançaments com el supervendes ‘Grand Theft Auto V’ o ‘Call of Duty: Ghosts’, a més del clàssic joc de futbol ‘Fifa 14’. Segons l’estudi, el 60% dels títols del rànquing dels 20 més venuts van ser catalogats per a tots els públics.

Malgrat el descens del 7% en les vendes de la indústria dels videojocs, les dades segueixen marcant a Espanya com el quart mercat més important d’Europa i convertint als videojocs en la primera indústria d’oci audiovisual i interactiu del nostre país.

Imatge: campuspartymexico

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La indústria dels videojocs factura un 7% menys que l’any anterior”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio