GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Videojocs

La indústria dels videojocs espanyola busca personal

El sector espera triplicar la facturació al 2017
By , on 3 de juny de 2014

videojocsLa indústria del videojoc porta anys en creixement i, tot i que la crisi econòmica ha frenat les bones dades del sector a Espanya, sembla que aquest és el moment més idoni per dedicar-se a la creació de videojocs. Segons destaca el ‘Llibre Blanc del Desenvolupament Español de Videojocs’, publicat per l’Associació Espanyola de les Empreses Desenvolupadores de Videojocs (DEV), la previsió és que la indústria del videojoc tripliqui la seva facturació al 2017.
Les dades apunten al creixement de les indústries del videojoc, que estan liderant l’evolució de l’economia digital en l’estat i equiparant les xifres entre consum i producció de videojocs. Segons el Llibre Blanc, Espanya és el sisè mercat mundial en la compra de videojocs, amb 762 milions d’euros gastats en consoles, jocs i perifèrics en 2013; però no està entre els vint països líders en la creació de productes. “Malgrat la crisi, es tracta d’un sector en auge al nostre país, i aquesta dada indica que falten empreses de desenvolupament de videojocs”, defensa Daniel Sánchez Crespo, el CEO de Novorama i director acadèmic del Màster en Creació de Videojocs de la Universitat Pompeu Fabra.
Sánchez Crespo va crear Novorama en 2003 a Barcelona. Avui compta amb 35 empleats que treballen per Sony PlayStation. L’èxit de la saga ‘Invizimals’, amb mig milió de còpies venudes, els ha fet fins i tot donar el salt a la televisió. L’empresa de Sánchez Crespo demostra que la indústria dels videojocs a Espanya aconsegueix mantenir-se a pesar de la crisi econòmica, demostrant ser un sector amb moltes possibilitats encara per explotar.
“És només qüestió de temps, portem un cert retard pel que fa a altres països com Japó. No obstant això aquests últims anys, Catalunya s’està alçant com a pol d’atracció dels principals líders mundials de la indústria del videojoc com la Social Point o Digital Legends” ha explicat el director del Màster de Creació de Videojocs. Alhora, Sánchez Crespo ha destacat que “en aquests moments existeix molta demanda de professionals. Per a això, la formació és essencial”.
L’UPF-IDEC porta dotze anys impartint el Màster en Videojocs i formant professionals especialitzats en la creació de videojocs. “Un 70% dels nostres alumnes troba treball de forma immediata. Actualment hi ha molta demanda i la hi haurà més en el futur”, apunta el professor especialitzat en videojocs. Alhora, els informàtics, enginyers en telecomunicacions, dissenyadors gràfics, animadors, professionals de la comunicació audiovisual són professionals amb cabuda en el sector. “Tothom ha de ser conscient que cal fer molt treball i que hi ha recursos humans suficients per crear una indústria potent”, ha sentenciat.
Imatge: Marco Arment

 

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “La indústria dels videojocs espanyola busca personal”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio