GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
aventures gràfiques, Videojocs

La indústria del cinema busca en els videojocs els guions de moltes pel·lícules

Són molts els jocs que han patit una adaptació a la gran pantalla
By , on 31 de desembre de 2010

Resident evil és una de les adaptacions més fructíferes

La industria del cinema és un dels gran gegants de l’economia. Cada any mou una gran quantitat de diners, entre subvencions i recursos privats que destina a la producció, promoció i distribució dels films. La qualitat de les pel·lícules però, poques vegades guarda relació amb el pressupost que tenien i és que la majoria de vegades les superproduccions amb grans expectatives es queden a mig camí a l’hora de donar fruits a la taquilla si no és que fracassen. En canvi, i cada vegada més sovint, trobem produccions amb un cost més baix però amb guions i muntatges de molta qualitat que brillen amb llum pròpia. És evident que existeixen excepcions i que hi ha pel•lícules en les que l’alt pressupost s’ha sabut aprofitar per alguna cosa més que per omplir d’efectes especials cada escena, però són poques.

Malauradament, i si dividim els films en els dos grups abans mencionats, trobem que les adaptacions de videojocs solen trobar-se al primer sac, en el de produccions d’alt cost però baixa qualitat. Avui dia, la industria cinematogràfica aprofita qualsevol filó per treure profit. Ja sigui una història personal o un videojoc. Alguns dels exemples que trobem en la història de les pel•lícules basades en videojocs són els següents:


Mario Bros: Bob Hoskins y Dennis Hopper protagonitzen aquesta adaptació que fracassà a la taquilla. Entre altres moltes ocurrències, els guionistes decidiren que Mario podria saltar gràcies a unes botes biòniques, un exemple del caire que agafa la pel•lícula.
Resident Evil: Aquest videojoc compta amb diverses pel•lícules gràcies a l’èxit que han tingut. La última d’aquestes s’ha estrenat aquest mateix any i cada nova edició s’allunya més de la història original del videojoc. L’encarregada d’encarnar a Alice és Milla Jovovich.
Tomb Raider: L’heroïna més famosa de la història dels videojocs no podia deixar de tenir el seu alter ego a la vida real. En aquest cas l’escollida per encarnar a Lara Croft és Angelina Jolie, una actriu que encaixa amb les característiques de la protagonista. D’aquest videojoc s’han fet dues pel•lícules tot i que la segona no va tenir molt d’èxit.
Street Figther: Aquesta adaptació compta amb una visió diferent de tots els protagonistes del videojoc. L’encarregat de protagonitzar-la és Jean-Claude Van Damme.

Veiem així com en més d’una ocasió el cinema ha intentat exprimir i treure el màxim partit al món dels videojocs al seu favor. Algunes vegades ha tingut més sort i d’altres menys.

Foto:Alfredituzz a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La indústria del cinema busca en els videojocs els guions de moltes pel·lícules”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio