GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Actualitat

Els BAFTA anuncien els candidats als ‘Oscars’ dels videojocs del 2015

‘Alien Isolation’ parteix com a màxim nominat
By , on 17 de febrer de 2015

L’Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió (Bafta, la seva sigla en anglès), va anunciar ahir els seus nominats en les categories dels millors videojocs del 2014. Dins de les nominacions als coneguts com a ‘Oscars dels videojocs’ es troben un total de 51 títols, dividits en 17 categories, en les quals destaquen millor joc de l’any, millor joc esportiu i millor joc per a mòbils. La cerimònia en el que s’atorgaran els Premis dels Academy Games Awards es realitzarà el dijous 12 de març a Londres.

Els jocs que tenen més nominacions aquest any són ‘Alien Isolation’ i ‘Far Cry 4’, presents a la majoria de categories importants i amb opcions de ser reconeguts com el millor joc de l’any. No obstant això, entre els nominats a millors jocs, destaca la inclusió de títol per a videojocs ‘Monument Valley’; que compta amb quatre nominacions (millor britànic, millor joc mòbil, assoliment artístic i millor propietat original).

Una altra categoria que destaca per la seva popularitat entre el públic és la del millor joc esportiu. Les preferències del qual aquest any apunten a ‘FIFA 15’ de l’empresa Electronic Arts . Tanmateix, en aquesta categoria hi ha hagut ja les primeres sorpreses ja que una de les absències més sonades ha estat en aquesta categoria: no està a la llista de candidats ‘Pro Evolution Soccer 2015’, principal competidor de ‘FIFA 15’.

Alien Isolation, el màxim preferit

El videojoc ‘Alien Isolation’, malgrat no figurar en la llista dels deu jocs més venuts de l’any passat, ha estat el títol que més nominacions té en els premis Bafta. Les principals característiques que destaquen del joc va ser incloure com a personatge principal a la filla de Sigourney Weaver, actriu que va interpretar a la tinent Ellen Ripley, personatge icònic de la primera pel•lícula de Alien (1979).

Una de les avantatges del videojoc ‘Alien Isolation’ és que està disponible per a les plataformes de l’antiga generació (Playstation 3 i Xbox 360) i també en les actuals (Xbox One i Playstation 4); però també els jugadors de PC poden gaudir del títol. Així doncs, ‘Alien Isolation’ parteix amb avantatge gràcies a les seves sis nominacions com a Millor Joc, Millor Joc britànic, Millor Disseny, Millor Innovació, Millor Música i Fita Sonora

Un altre dels preferits a portar-se el premi a millor joc és ‘Destiny’, a causa de la gran comunitat de jugadors online que té i de les múltiples plataformes de joc. L’estudi a càrrec del joc, Bungie, defensa que la principal característica d’aquest joc és la manera multijugador i la possibilitat d’expandir encara més l’univers de ‘Destiny’ amb complements. Tanmateix, Mario Kart 8, nominat a millor joc de l’any també té grans possibilitats de portar-se el guardó a millor joc aquest any per la seva popularitat i les seves vendes.

El segon que figura en les quinieles de nominacions és ‘Far Cry 4’, joc que permet al jugador explorar diferents mons però que repeteix la modalitat de joc de les versions anteriors. El videojoc de la companyia Ubisoft destaca pel seu bon aspecte visual i interactivitat amb l’entorn. Aquests fets l’han col•locat com a candidat als premis de Millor Disseny, Millor Música, Millor Història, Millor Actuació i Fita Artística; però no com a Millor Joc de l’any.

Categories de més reconeixement

Els dispositius mòbils estan adquirint cada vegada més rellevància en la indústria dels videojocs. Aquest any en la categoria de millor joc mòbil no està present cap joc de Sony i Nintendo, a pesar que aquesta última companyia té el joc més venut de l’any passat (‘Pokemon Omega Ruby’ i ‘Alpha Sapphire’). En canvi, sobresurt el joc de cartes ‘Hearthstone: Heroes Of Warcraft’, joc de Blizzard que és completament gratuït però amb pagaments integrats en les mateixa aplicació.

Una de les altres categories on sonen més pesos pesats és a la dels nominats a millor actuació, destaca la interpretació de l’actor nord-americà Kevin Spacey en el popular saga de videojocs ‘Call of Duty: Advanced Warfare’. L’actor pren un rol antagònic, en el qual busca conquistar Estats Units a través d’una organització militar privada.

En els premis de l’any passat, els joc que més guardons es va portar va ser ‘The Last Of Us’, videojoc exclusiu de Playstation, que la seva trama història tracta de com un grup de persones sobreviuen a un Apocalipsi zombie. Aquest any el popular videojoc de supervivència també està present a una de les principals categories, on competirà pel guardó de millor actuació amb el destacat Kevin Spacey.

En la categoria a millor joc familiar, apareix novament ‘Mario Kart 8’ i ‘Little Big Planet 3’, aquest últim llançat al novembre com a títol exclusiu de Sony. En la mateixa categoria destaca ‘Minecraft’, joc que va ser llançat per a les consoles l’any passat i la popularitat de les quals es troba majoritàriament en el públic infantil.

Un dels jocs que va donar la campanada en les nominacions és el criticat ‘Assassin’s Creed Unity’, ja que el seu llançament ha tingut una sèrie de problemes de rendiment gràfic en Playstation 4, PC i Xbox One. No obstant això, la nova entrega d’’Assassins Creed’ ambientada en la Revolució francesa ha aconseguit una nominació a millor fita artística si bé no ha destacat en altres categories de rellevància.

Imatge: JBLivin

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els BAFTA anuncien els candidats als ‘Oscars’ dels videojocs del 2015”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio