GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Consells

El sistema europeu PEGI permet classificar els videojocs depenent del seu contingut

Una informació molt útil sobretot per protegir als més petits de continguts dirigits a adults
By , on 22 de febrer de 2012

Que els nens més petits tinguin una consola no es cosa que, a dia d’avui, sorprengui a ningú. Ja sigui a la televisió, a l’orinador o de forma portàtil els nens passen una gran part de les seves hores d’oci jugant als videojocs més variats i vivint les aventures més diverses. Fins aquí tot bé, segurament, a no ser que juguin a jocs no recomanables per la seva edat. De la mateixa forma que podem trobar un ampli ventall de jocs educatius, d’habilitat o d’aventures, dins el mercat també podem trobar jocs en els que els nivells de violència, sexe i continguts per adults són més que evidents. Què fer davant aquesta situació? Com podem actuar els pares per protegir als més petits?

Precisament amb l’objectiu d’orientar als partes en l’elecció dels vodeojocs més adients pels seus fills i la seva edat existeix un sistema europeu de classificació dels continguts dels videojocs i altres tipus de software d’entreteniment. Es tracta del PEGI (Pan European Game Information). Un sistema creat el 2003 que s’aplica a més de 30 països i que divideix els videojocs en cinc categories, depenent de la presència de violència, acció, continguts per adults o el vocabulari utilitzat. Així, a la coberta dels videojocs trobarem:

•PEGI 3: que vol dir que és apte per tots els grups d’edat.
•PEGI 7: adequat per nins petits però que inclou cert contingut que pot espantar o presentar nivells de violència moderada.
•PEGI 12: mostra violència i nus. El llenguatge groller és encara suau i no té contingut sexual.
•PEGI 16: conté una violència i activitat sexual similar a la de la vida real. Utilitza un llenguatge més groller i hi està representat tant el tabac com les drogues com activitats delictives.
•PEGI 18: conté una violència tan brutal que pot, fins i tot, produir repugnància a qui la veu.

Gràcies a aquest sistema, els pares (que no solen ser experts en la matèria) estan segurs que el que compren al seus fills és segur per ells i és que és l’etapa infantil el moment més important per el desenvolupament del nen. Un moment en el que el nen és com una esponja, que capta i absorbeix tot el que es troba al seu voltant. Intentem entre tots que aquest voltant sigui el més positiu de tot i que si de més gran decideix jugar a videojocs més extrems ho faci conscient de la diferència entre realitat i ficció.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El sistema europeu PEGI permet classificar els videojocs depenent del seu contingut”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio