GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Actualitat

El Museu Smithsonian incorporarà un cartutx de ‘E.T’ per Atari a la seva col•lecció

El videojoc sobre l’extraterrestre és consierat el pitjor de la historia
By , on 22 de desembre de 2014

El Museu Smithsonian afegirà un dels cartutxos del videojoc ‘E.T. L’extraterrestre’ per a la consola Atari a la seva col•lecció sobre historia dels videojocs. Aquest darrer any, centenars de cartutxos sobre el film de Steven Spielberg van ser desenterrats a un abocador de Nou Mèxic (Estats Units); un dels videojocs que ha estat considerat com el pitjor de tots els temps i que va ser un dels motius de pes pel tancament de la companyia creadora.

L’especialista del museu Smithsonian Drew Robarge va fer l’anunci el dilluns en un blog sobre la nova adquisició de la col•lecció de videojocs del museu. Igualment, Robarge va incloure una fotografia del maltractat cartutx recuperat de l’abocador juntament amb el nombre de sèrie oficial assignat al joc per la ciutat.

El cartutx del Museu Smithsonin va ser un de centenars que van ser recuperats de l’abocador de la ciutat Alamogordo a l’inici de l’any, quan un equip de cineastes documentalistes investigava una vella llegenda urbana que deia que Atari va llençar secretament els cartutxos. El joc de ‘E.T’ tenia la reputació de ser el pitjor títol de la història dels videojocs, aconseguint queixes i males crítiques d’especialistes i jugadors; tanmateix, també es va atribuir la ruïna de la companyia Atari al fracàs comercial de ‘E.T’.

Per la seva banda, Robarge ha explicat que el Museu Smithsonian té alguns artefactes sorprenents que representen grans moments en la història del videojoc, com el “Brown *Box” de Ralph Baer –ue es considerat com el prototip de la primera consola de videojocs– o un gabinet de l’arxiconegut videojoc Pong. Però segons l’expert, faltava alguna cosa que representés com “els dies més foscos” de la història dels videojocs, de quan es va col•lapsar la indústria de videojocs d’Estats Units a l’inici de la dècada dels anys 80.

L’especialista del museu va afirmar que el cartutx de ‘E.T’ per a Atari “és un artefacte determinant que parla sobre els desafiaments que representa adaptar pel•lícules a videojocs i sobre la fi d’una era en la indústria dels videojocs”. De moment, els curiosos que visitin el Museu Smithsonian encara no podran contemplar aquest trosset d’història del món dels videojocs, ja que encara no s’han proporcionat dates sobre l’exhibició del cartutx de l’abocador d’Alamogordo.

Imatge: taylorhatmaker

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Museu Smithsonian incorporarà un cartutx de ‘E.T’ per Atari a la seva col•lecció”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio