GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 

Post tagged with ‘videojocs d’ apranantatge’

Videojocs

La indústria dels videojocs espanyola busca personal

El sector espera triplicar la facturació al 2017
By , on 3 de juny de 2014

videojocsLa indústria del videojoc porta anys en creixement i, tot i que la crisi econòmica ha frenat les bones dades del sector a Espanya, sembla que aquest és el moment més idoni per dedicar-se a la creació de videojocs. Segons destaca el ‘Llibre Blanc del Desenvolupament Español de Videojocs’, publicat per l’Associació Espanyola de les Empreses Desenvolupadores de Videojocs (DEV), la previsió és que la indústria del videojoc tripliqui la seva facturació al 2017.
Les dades apunten al creixement de les indústries del videojoc, que estan liderant l’evolució de l’economia digital en l’estat i equiparant les xifres entre consum i producció de videojocs. Segons el Llibre Blanc, Espanya és el sisè mercat mundial en la compra de videojocs, amb 762 milions d’euros gastats en consoles, jocs i perifèrics en 2013; però no està entre els vint països líders en la creació de productes. “Malgrat la crisi, es tracta d’un sector en auge al nostre país, i aquesta dada indica que falten empreses de desenvolupament de videojocs”, defensa Daniel Sánchez Crespo, el CEO de Novorama i director acadèmic del Màster en Creació de Videojocs de la Universitat Pompeu Fabra. Continue reading »

Comentaris tancats a La indústria dels videojocs espanyola busca personal
Videojocs

Més de 90 jocs participen als premis de la indústria espanyola del videojoc

Els ‘premis puça’ reconeixen el talent autòcton
By , on 28 de maig de 2014

Un total de 92 videojocs de diferents plataformes opten als premis de l’Acadèmica Espanyola de les Arts i les Ciències Interactives, coneguts dins de la indústria com a “premis puces” (en honor a Bugaboo, el primer videojoc espanyol). Aquets guardons de l’Acadèmica Espanyola de les Arts i les Ciències Interactives van ser fundats l’any 2008 amb la intenció de reconèixer les millors empreses i professionals del sector dels videojocs nacionals, reconeixent en aquesta sisena edició 92 videojocs com a candidats.

L’Acadèmia, en col•laboració amb Gamelab, dóna un reconeixement a la qualitat de la indústria espanyola del videojoc amb el lliurament de guardons als millors professionals de cadascuna de les especialitats tècniques i creatives, a més d’un premi especial per plataforma. També es lliuren dos premis a grans figures reconegudes internacionalment: l’anomenat Premi Llegenda i un Premi Homenatge a tota una carrera d’un treballador de la indústria dels videojocs a Espanya.

El jurat que decidirà quins han estat els millors videojocs de creació espanyola està format per tots els professionals membres de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives. Aquests professionals són els encarregats de votar els millors treballs de l’any en cadascuna de les cinc categories en aquesta VII Edició dels premis al millor videojoc espanyol: millor joc de l’any, millor direcció artística, millor música i so, millor tecnologia i millor disseny de joc. Continue reading »

Comments (0)
Actualitat

Els jugadors són persones molt sociables

La sociabilitat és un tret compartit per la majoria d’aficionats
By , on 8 de abril de 2014

Un dels estereotips que més força han agafat sobre el món dels videojocs és que els seus aficionats tenen una tendència a la introversió, a preferir una partida a quedar amb altres persones al món real. No obstant, un estudi ha demostrat que jugar habitualment als videojocs reporta beneficis a la vida social dels jugadors; una idea molt allunyada de la falsa idea de la persona que no es relaciona amb altres individus.

Un estudi desenvolupat per les universitats nord-americanes de Carolina del Sud i Nova York, conjuntament amb l’Institut Ontàrio de tecnologia han demostrat que la sociabilitat augmenta en aquells que tenen als videojocs integrats en la vida diària. Per arribar a aquesta conclusió, un grup d’investigadors va analitzar el comportament de milers de jugadors i va centrar la seva recerca en 378 d’aquests durant la seva participació a 20 fires de videojocs al Regne Unit i a Canadà.

Un dels aspectes en els qual van centrar més les seves investigacions va ser en aquells aficionats als jocs de rol multijugador oline, com EVE o World of Warcraft; que es constitueixen com jocs més socials. Així doncs, els investigadors van observar la vida on-line y off-line d’un nombre elevat d’aficionats per acabar desmentint que els jugadors són persones poc sociables o que donen més importància a la seva vida entre consoles.

Continue reading »

Comments (0)
Videojocs

Els videojocs, cada cop més presents a la vida diària

Les noves tecnologies han canviat el tipus d’usuaris
By , on 16 de març de 2014

El b als videojocs està canviant degut el gran avanç de la tecnologia en aquest sector segons les dades de l’estudi Ericsson ConsumerLab Analutical Platafform. Tanmateix, es comença a evidenciar un canvi en la mentalitat de la societat pel que fa als videojocs, ja que cada vegada ocupen més temps de la vida diària d’uns jugadors que han anat envellint.

En l’estudi es mostren les formes en les que està canviant el perfil de jugadors de videojocs, les seves motivacions i els escenaris més comuns alhora de jugar. De les 8.000 enquestes realitzades als aficionats de tres països, un 85% dels jugadors de Corea del Sud, un 75% dels nord-americans i prop d’un 53% dels brasilers juguen a videojocs mitjançant dispositius fixos (consoles o PC) o en dispositius mòbils de forma indistinta.

No obstant això, el lloc on gaudir dels videojocs també ha canviat en els darrers anys. Tradicionalment els contextos més comuns per al joc han sigut durant el temps lliure o com a interacció social. Amb l’aparició de dispositius mòbils que permeten jugar a qualsevol lloc i moment, s’ha creat una tercera tendència: jugar durant els desplaçaments. Així doncs, les estones mortes al metro, tren o autobús s’han canviat per estones d’oci davant d’una pantalla en un dispositiu mòbil.

Així doncs, l’estudi encarregat per Ericsson ConsumerLab revela que l’elecció del dispositiu per jugar depèn del context. Així, durant el temps lliure, si és a casa, els jugadors tendeixen a utilitzar equips fixos més potents com pogués ser una consola d’última generació, mentre que si el moment triat per jugar és durant el temps de transport, es tendeix a utilitzar més els videojocs per a ‘smartphones’ i ‘tablets’.

Continue reading »

Comments (0)
General

Nintendo anuncia nous videojocs per la 3DS

Nous remakes de 'The Legend of Zelda', 'Donkey Kong', 'Animal Crossing' i 'Mario & Luigi'
By , on 19 de abril de 2013

Zelda

‘The Legend of Zelda’ és un dels videojocs més mítics de Nintendo. La seva primera edició va sortir el 1986 de la mà de Shigeru Miyamoto i Takashi Tezuka i explicava l’aventura del jove guerrer Link per intentar salvar a la Princesa Zelda. Però per això, havia de superar nombroses proves i vèncer a Ganondorf. Ja han passat molts anys, però s’han realitzat nombroses versions, adaptades a les noves consoles de Nintendo, amb aventures trepidants, fent dels videojocs els més esperats i recordats de la companyia.

La companyia japonesa ha presentat aquesta setmana les novetats en videojocs per la consola portàtil de tres dimensions. Entre les novetats hi ha una nova edició del goril•la Donkey Kong i un nou pack d’Animal Crossing, però la més destacada és Zelda, que es publicarà una reedició del videojoc de 1992, però que, aquesta vegada s’aprofitaran totes les possibilitats que ofereix el 3D. No és gens estrany que es realitzin aquest tipus de remakes, ja que Nintendo ho fa molt sovint. Per exemple, amb ‘Super Mario 64’ per l’antiga Nintendo DS o els primers jocs de Final Fantasy. Es recuperen els videojocs més mítics i s’adapten a les possibilitats que ofereixen les noves consoles més modernes.

En el cas de Zelda, l’anunci va per doble, ja que s’editen dues aventures de Link. En primer lloc, a finals de maig es publicarà ‘The Legend of Zelda: Oracle of Seasons’ i ‘The Legend of Zelda: A Link to the Past’. Els dos jocs són remakes de les versions que es van realitzar fa molts anys, però s’introdueixen novetats pel què fa a la història, com també noves proves que cal superar. Per exemple, el protagonista es pot convertir en una pintura en 2D, perquè en general el joc és en 3D, amb espais en tres dimensions que donen un toc més modern i real a tota l’aventura.

Continue reading »

Comments (0)
Consells

El sistema europeu PEGI permet classificar els videojocs depenent del seu contingut

Una informació molt útil sobretot per protegir als més petits de continguts dirigits a adults
By , on 22 de febrer de 2012

Que els nens més petits tinguin una consola no es cosa que, a dia d’avui, sorprengui a ningú. Ja sigui a la televisió, a l’orinador o de forma portàtil els nens passen una gran part de les seves hores d’oci jugant als videojocs més variats i vivint les aventures més diverses. Fins aquí tot bé, segurament, a no ser que juguin a jocs no recomanables per la seva edat. De la mateixa forma que podem trobar un ampli ventall de jocs educatius, d’habilitat o d’aventures, dins el mercat també podem trobar jocs en els que els nivells de violència, sexe i continguts per adults són més que evidents. Què fer davant aquesta situació? Com podem actuar els pares per protegir als més petits?

Precisament amb l’objectiu d’orientar als partes en l’elecció dels vodeojocs més adients pels seus fills i la seva edat existeix un sistema europeu de classificació dels continguts dels videojocs i altres tipus de software d’entreteniment. Es tracta del PEGI (Pan European Game Information). Un sistema creat el 2003 que s’aplica a més de 30 països i que divideix els videojocs en cinc categories, depenent de la presència de violència, acció, continguts per adults o el vocabulari utilitzat. Així, a la coberta dels videojocs trobarem:

Continue reading »

Comments (0)
Actualitat

Els videojocs mantenen lluny de drogues i alcohol als joves

Un estudi suec assegura que el consum d'aquestes substàncies ha disminuït un 55% gràcies al seu ús
By , on 20 de juliol de 2011

Qui hauria apostat en un joc de poker una darrera carta a que els videojocs, lluny de ser una adicció diabòlica com molts encara s’entesten a titllar-la, podria ser el millor remei contra d’altres tipus d’adiccions certament perilloses? Doncs a Suècia així ho han fet, i a més ho han constatat empíricament.

Els joves poden allunyar-se del camí de l'alcohol i les drogues a través dels videojocs

L’alcoholisme i l’accés dels joves a les drogues és un dels problemes que més preocupen a pares i institucions de tot el món. Segons revelen les xifres que maneja el govern suec, l’actual generació de joves de 15 a 16 és la que més consumeix aquest tipus de substàncies de tota la seva història, una dada alarmant que porta de cap a les autoritats públiques.

Davant aquest panorama la CAN (organisme suec d’informació i prevenció de l’alcoholisme i la drogoaddicció) ha dut a terme un estudi amb 46.000 joves per buscar solucions alternatives a l’oci dels mateixos, que els allunyin de drogues i alcohol. L’estudi ha arribat a la conclusió que un dels factors clau per distanciar els joves d’aquestes substàncies són els videojocs, ja que des que van començar l’estudi, el percentatge de joves que ha continuat prenent alcohol i drogues ha baixat un 55% fregant els mínims històrics del país, desde que es realitzen (1971). També han baixat els índexs de consum de tabac i drogues no legals.

Björn Hibell, director del CAN, ha explicat que estan “observant tendències similars en altres països nòrdics i també als Estats Units”. De manera que creuen que ens trobem davant “una tendència internacional”. L’Associació d’Alcohòlics Anònims de Suècia ha mostrat el seu suport a aquest estudi afirmant per boca d’Anna Carlstedt, directoria de l’organització, que “quan jugues amb videojocs no pots estar borratxo. És una cosa increïblement positiva”.

A més, el consum d’alcohol en nois joves és inferior al de noies: el 59% de les noies de 15 a 16 anys va admetre haver pres alcohol en l’últim any. “Seure a jugar videojocs sembla una mica potser més orientat a nois que a noies”, assenyala Hibell. “Pot ser, doncs, un factor addicional.”

La societat equivalent als alcohòlics anònims al país, la IOGT-T, ha recolzat l’estudi i suggereix que qualsevol afició, però en especial els videojocs, és capaç de allunyar als joves del consum de drogues. “Quan jugues amb videojocs, o pràctiques amb la teva banda de música, no pots estar borratxo. És una cosa increïblement positiu”, ha dit Anna Carlstedt, directora de l’organització.

Així doncs, potser molts joves s’estalviaran unes copes de més gaudint d’unes bones curses d’algun joc de conducció a una entretinguda partida de Texas Holdem.

Foto: Etherson

Comments (0)
Consells, Videojocs

Sexisme, sempre present en els videojocs

Protagonistes exuberants i lleugeres de roba adoptant un rol masculí. Benvinguts a la “cultura del mascle”
By , on 13 de setembre de 2010

Tomb Raider ha estat portat als cinemes

Us agradaria jugar a Tomb Raider si la Lara Croft anés en xandall i sense mostrar cames? Creieu que el Dead or alive perdria interès si no existís l’explosiva Nina? Mai us heu demanat perquè els nois juguen més als videojocs que les noies? Totes les respostes, malauradament, estan relacionades. El sexisme en els videojocs és un aspecte més que evident i, sembla ser, acceptat per la societat. Fa uns anys la Universitat de Lleó va publicar un estudi, La diferència sexual a l’anàlisi dels videojocs, encarregat i finançat per el CIDE (Ministeri d’Educació i Ciència) i per l’Institut de la dona (Ministeri de Treball i Afers Socials) en el que s’analitzaven els 250 videojocs més venuts i la fatal conclusió va ser que tots representaven actituds sexistes.

Jocs fets per homes pels homes, aquesta és la gran veritat. I és que tot el món virtual, des de les normes fins els personatges femenins, es construeixen a partir de la denominada “cultura del mascle”. En aquesta cultura, els valors positius són la força, la valentia, el domini, l’honor, l’orgull, la venjança… característiques relacionades tradicionalment amb els homes i per contra, la debilitat, la submissió o la comprensió es veuen com aspectes negatius relacionats amb les dones.

Pel que fa als personatges femenins dels videojocs, solen ser exuberants i estar escassament vestits. A ningú se li acudeix imaginar-se a un protagonista masculí de videojocs amb uns pantalons ajustats i curts, però quan és la Lara Croft qui els porta tot ens sembla molt normal.
Continue reading »

Comments (0)
Videojocs

Els millors jocs de l’any

Un repàs als millors jocs de l’any
By , on 21 de maig de 2010

Call of Duty Modern Warfare 2, el més premiat

De la mà de Hobby Premios 2010 es va fer entrega dels millors videojocs de l’any passat segons les votacions dels lectors d’ Axel Springer España. L’editorial és una de les publicacions en videojocs i informàtica líder en el nostre país. Així, els lectors de les revistes de videojocs d’Axel Springer, entre les que hi trobem Hobby Consolas, Playmanía, Nintendo Acción, E-girl i Micromanía, van votar els millors videojocs, les consoles i les companyies més destacades.

Com que considero que és una informació força rellevant, us faré partícips dels guanyadors. Així si voleu fer noves incorporacions sobre videojocs o consoles teniu uns resultats força interessants:

– JOC DE L’ANY 2009: Call of Duty Modern Warfare 2, de ACTIVISION
– JOC DE L’ANY 2009 PER PSP: Gran Turismo, de SONY
– JOC DE L’ANY 2009 PER PLAYSATATION 2: FIFA 10, de KONAMI
– JOC DE L’ANY 2009 PER PC: Call of Duty Modern Warfare 2, de ACTIVISION
– JOC DE L’ANY 2009 PER NINTENDO DS: El profesor Lyton y la caja de Pandora, de NINTENDO
– JOC DE L’ANY 2009 PER NINTENDO WII: New Super Mario Bros, de NINTENDO
– JOC DE L’ANY 2009 PER XBOX 360: Call of Duty Modern Warfare 2, de ACTIVISION
– PREMI ESPECIAL E-GIRL: Style Boutique, de NINTENDO
– CONSOLA DE L’ANY: PLAYSTATION 3
– COMPANYIA DE L’ANY: SONY COMPUTER ENTRETEIMENT
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio