GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
ps3

‘Beyond: Dos almas’, el videojoc més innovador de PS3

L'aventura protagonitzada per Willem Dafoe i Ellen Page té finals alternatius en funció de les decisions que es prenguin
By , on 18 de octubre de 2013

Les empreses que produeixen videojocs cada cop elaboren productes més originals i millor treballats, que combinen diferents tècniques i estratègies per enamorar els aficionats. Acaba d’arribar al nostre país ‘Beyond: Dos almas’, un joc que va més enllà i sembla, pràcticament, una pel·lícula en sí mateixa. Ha costat tres anys de producció i un any de rodatge amb més de 160 actors i 65 càmeres. És el joc comiat de PlayStation 3, encara que l’empresa Quantic Dream ja comença a treballar en la segona edició per la PS4. La història està protagonitzada per Willem Dafoe (actor famós per aparèixer a la trilogia cinematogràfica de Spider-Man, ‘Platoon’, entre d’altres) i l’Ellen Page (actriu popular per la pel·lícula ‘Juno’), que interpreta la Jodie.

El més interessant de ‘Beyond’ és la seva història, que capta l’interès de tot jugador. És una reflexió filosòfica sobre la família, l’amor, la mort, la feina o les decisions vitals construeixen la nostra personalitat. En funció de les decisions que prengui el jugador, la història es desenvoluparà d’una manera o altra, amb diferents finals alternatius. Això no s’havia vist mai al món dels videojocs. Desenvolupar el joc no es basa tant en l’habilitat a l’hora de jugar, sinó gaudint de la història i desenvolupar la trama. És apte per tothom, perquè sovint es perd la sensació d’estar jugant i sembla que es gaudeixi d’una pel·lícula, amb gràfics molt realistes.

Quan el jugador es troba amb ‘Beyond’ davant, haurà d’anar superant les dificultats i els diferents esdeveniments que es presentin. A la resta de videojocs fins ara, els errors es podien corregir tornant a repetir-ho, però aquesta vegada no. La història, com la vida mateixa, avança irreparablement. En principi, és impossible que la protagonista mori, que pot suposar una decepció, o un avantatge, per molts. Ara bé, superar les proves o no anirà generant noves trames diferents i noves situacions que conduiran a un final completament inesperat i que varia segons cada jugador.

‘Beyond’ és un videojoc interactiu, però no és una pel·lícula (cal evitar les confusions degut als cartells amb Willem Dafoe i Ellen Page). És un pas més enllà en realisme, amb uns gràfics molt potents per ser de PlayStation 3 (aleshores, com seran els de la quarta consola’) i també amb la narrativa. És un thriller paranormal, amb elements psicològics i espirituals. No és un joc convencional, com els de sempre, és un nivell molt avançat que fa imaginar en un futur amb videojocs molt gloriosos i de gran qualitat i originalitat, que vagin més enllà del simple entreteniment per arribar a la reflexió.

Foto de Nivrae a Flickr

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “‘Beyond: Dos almas’, el videojoc més innovador de PS3”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio