GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
aventures gràfiques, PC, Videojocs

Age of Empires, on l’estratègia és la millor arma

Tres edicions i sis expansions avalen a un dels millors jocs d’estratègia de la història
By , on 18 de octubre de 2010

Primera de les edicions de l'Age of Empires

Un tipus de videojoc del que encara no hem parlat és el d’estratègia. En aquest sentit el capdavanter i amb més èxit és l’Age of Empires, una sèrie de videojocs que han mantingut, mantenen i mantindran entretinguts a generacions i generacions d’adolescents. El videojoc consta de tres edicions amb les seves pròpies expansions i modificacions, per això, i si et canses d’una versió, sempre pots passar a la següent. El primer títol de la sèrie va ser l’Age of Empires I i es llançà el 1997, des de llavors l’han seguit dos títols més: l’AOE II i l’AOE III; i sis expansions.

Els dos primers es centren en 3000 anys: els esdeveniments ocorreguts entre l’edat de Pedra i l’edat clàssica, essent la civilització romana la protagonista a l’expansió “The rise of Rome”. El tercer, l’Age of Empires III, està ambientat a l’època moderna, amb la colonització Europea d’Amèrica i algunes regions d’Àsia. La temàtica del joc és la conquesta; el jugador ha de construir una ciutat forta tan ofensiva com defensivament per atacar als seus veïns i suportar els seus atacs. Només el més fort de tots guanyarà la partida.

La forma de enfortir-se és diferent a cada edició, però la base és la mateixa, s’ha d’aconseguir l’autosuficiència, ja sigui creant pedreres, boscos o habitants, només tenint unes bones reserves de matèries primeres es podrà pujar de nivell. Així com anem derrotant enemics i aconseguint objectius anirem passant d’una edat a una altra, amb aquest traspàs aconseguirem extres que ens permetran ser més forts i poder combatre amb més seguretat als enemics.

L’Age of Empires II és un dels que millor acollida han tingut, “potser perquè és el més complet i dinàmic”, explica un jugador. Aquest es desenvolupa entre l’Edat Mitja i la caiguda de l’Imperi Romà, el jugador disposa de 13 civilitzacions per escollir, entre les que trobem als bizantins, als perses, xinesos, víkings o celtes. Un cop escollida, el jugador haurà de conduir-la i enfortir-la fins aconseguir formar un imperi i ser així, el guanyador de la partida.

Les unitats són els habitants que té una civilització, cada edició té un nombre màxim d’unitats creables per això s’ha de escollir bé quines són les tasques que volem donar als nostres habitants. A l’AOE II aquestes poden ser:
Aldeans
Militars
Comercials
Monjos

La construcció d’edificis serà bàsic en l’estratègia ja que d’ells dependrà el nombre d’unitats que puguem tenir. Així, veiem que no és un simple joc de guerra sinó un videojoc que requereix estratègia i cert control de la situació, per això, només el jugador més complet aconseguirà guanyar la partida.

Foto: CLF per Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Age of Empires, on l’estratègia és la millor arma”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio