GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
PC

Adéu a LucasArts

Disney decideix tancar la secció de videojocs després d'adquirir LucasFilms
By , on 8 de abril de 2013

El dia 30 d’octubre del 2012, l’empresa Disney va anunciar l’adquisició de LucasFilms per 4.050 milions de dòlars. A més, es va anunciar que s’iniciaria una nova trilogia de ‘Star Wars’ i que l’episodi setè arribarà a les pantalles al 2015. Ràpidament ja van aparèixer les primeres crítiques i bromes per part dels aficionats a la saga de pel•lícules de George Lucas. El que, amb l’adquisició de Lucasfilms, la factoria Disney també comprava LucasArts, la divisió de videojocs, famosa per crear les aventures gràfiques de Star Wars i el mític Monkey Island. Finalment, Disney ha decidit tancar LucasArts, el que suposa l’acomiadament de més de 150 treballadors i l’aturada de projectes que s’estaven desenvolupant com ‘Star Wars 1313’ i ‘Star Wars: First Assault’.

La veritat és que la notícia ha deixat molt sorpresos als aficionats dels videojocs. LucasArts, en 31 anys d’història, va desenvolupar 18 videojocs, 46 dels quals estaven basats en la saga de ‘La Guerra de les Galàxies’. Disney ha explicat que, prèviament, havia avaluat la posició de LucasArts en el mercat de videojocs i que, per això s’ha triat aquesta solució. Segons han explicat, l’empresa passa de ser “un desenvolupador intern a un model de llicències, minimitzant els riscos de la companyia” a l’hora de millorar la qualitat dels jocs de ‘Star Wars’.

De nou, ja han aparegut les primeres indignacions i crítiques per part dels més aficionats als videojocs d’aquesta factoria. En primer lloc, per la cancel•lació de projectes que ja s’estaven desenvolupant com ‘Star Wars 1313’ i ‘Star Wars: First Assault’, que ja mai es veuran els seus resultats. I, en segon lloc, perquè Disney seguirà utilitzant el joc de LucasArts com a llicència pels videojocs. Òbviament, Disney continuarà produint jocs de ‘La Guerra de les Galàxies’, perquè li genera molts ingressos, després de la compra de LucasFilms, però els encarregarà a tercers. Com a punt positiu, cal destacar la possibilitat de veure noves produccions originals, algunes de les quals ja han començat amb força èxit, com la barreja entre Angry Birds i Star Wars.

Malgrat la desaparició de LucasArts, sempre quedarà en el record els videojocs més cèlebres d’aquesta companyia, que tantes bones estones ens han fet passar. La seva època daurada es pot considerar als anys 90, amb l’aparició de ‘The Secret of Monkey Island’, creat i dissenyat per Ron Gillbert. En tres edicions, s’explicava les peripècies de Guybrush Threepwood, aspirant a pirata que realitza duels amb espases, busca tresors i roba tresors. S’enamora de la Mêlée Elaine, però haurà de lluitar contra el fantasma pirata Lechuck. Són jocs d’enginy, en els quals cal realitzar proves i superar puzzles, sempre amb molt sentit de l’humor i entreteniment. És un videojoc que, malgrat la desaparició de LucasArts, no quedarà en l’oblit.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Adéu a LucasArts”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio