GameOver.cat
GameOver.cat és un bloc de videojocs on trobaràs informació sobre jocs online,... 
Nintendo DS, Videojocs, Wii

Abandonware, un concepte per a nostàlgics

Videojocs que queden en l'oblit...per a alguns
By , on 16 de abril de 2009
Licence to Kill

Licence to Kill

Qualsevol pot agafar avui dia les ‘Cantigues de Santa Maria’ que va escriure Alfons X el Savi i llegir-les tal i com les va fer. A qualsevol altre, pot donar-li pel cinema i comprar-se l’edició DVD de ‘El maquinista de la general’ que va dirigir Buster Keaton el 1926. Tanmateix, els fanàtics dels videojocs tenim un problema. El nostre ‘vici’ es desenvolupa per a un entorn d’execució concret. Per exemple, els jocs desenvolupats per a la llegendària Sega Megadrive no poden executar-se a cap altra consola o ordinador actual. Excepte si la companyia decideix fer una conversió. Però, és el mateix Sonic el que es va convertir en una insígnia de Sega, el que va sortir a la Nintendo Wii sota l’epígraf de Sonic Wild Fire? Crec que no.

Abandonware, per a aquells que no el coneixeu, significa més o menys software abandonat. La wikipedia el defineix com a programes i jocs descatalogats o difícils de trobar una venda a causa de la seva antiguitat, precisament per aquest motiu és pel qual es suposa que ja no rep recolzament del propietari dels seus drets. Un dels primers llocs que es van dedicar al tema va ser Home of the underdogs.

El fet que un joc sigui denominat abandonwatre no significa que es pugui distribuir lliurement. Encara que el seu propietari ja no el vengui o l’hagi deixat d’oferir suport segueix tenint els seus drets. Distribuir software etiquetant-lo com a abandonware sense el permís dels seus propietaris no és legal. En molts casos el software ha quedat antic i obsolet, en altres l’empresa ha deixat d’existir i ningú ha comprat els drets.

pelea1Hi ha companyies que rebutgen la distribució dels seus antics treballs, amb Nintendo al capdavant. En part, perquè segueixen lucrant-se amb (per)versions d’èxits de fa molts anys. Per altra banda, i en contra d’aquesta corrent, trobem Rockstar Games, que posa a la nostra disposició i de franc els jocs Grand Theft Auto i Grand Theft Auto 2 per al goig dels usuaris i per a fer propaganda d’altres creacions seves.

Algunes pàgines on trobar jocs abandonware són:

Abandonia
Computer Emuzone
Ellos nunca lo harían
Home of the Undedogs
Juegos Gratis
Remain In Play

La qüestió és que ens trobem amb videojocs que dormen el son de l’oblit perquè el hardware per al qual van ser creats es troba als museus i facultats d’informàtica. La clau es troba en simular els entorns d’execució, és a dir, crear aplicacions que repliquin les màquines originals per a les quals funcionaven, els emuladors.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Abandonware, un concepte per a nostàlgics”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio